piątek, 4 maja 2012

Mleczko pszczele efektywnie obniża poziom glukozy we krwi

royal jelly Mleczko pszczele efektywnie  obniża poziom glukozy we krwi. U chorych w starszym wieku zwiększa apetyt, wpływa na większy przyrost wagi, poprawia pamięć oraz wzrok. Redukuje poziom cholesterolu w surowicy jak również  wyraźnie obniża ciśnienie krwi. Te  właściwości Royal jelly Forever stanowiącego jeden z produktów pszczelich dają możliwość zaliczenia go do skutecznych środków geriatrycznych charakteryzujących się szerokim spektrum działania. Mleczko pszczele Forever stosowane jest doustnie w postaci naturalnej, tabletek. Poza tym mleczko pszczele spotyka się także w innej formie - na przykład liofilizowanego proszku, iniekcji i inhalacji,
mazideł, kremów oraz płynów. Odżywcze, odnawiające, normalizujące oraz ogólnie rewitalizujące właściwości Mleczka pszczelego wskazują na wykorzystanie go w żywieniu i dietetyce ludzi bez wzgląd na wiek.

Pozytywne  efekty  otrzymano w leczeniu  mleczkiem pszczelim urazowego zapalenia rogówki oraz jej oparzeń. Obserwowano  zmniejszanie się bólu, opuchlizn  oraz zanikanie zmian bliznowatych. Mleczko pszczele należy do produktów pszczelich Forever stosowane podczas leczenia zapalenia spojówek jak również powiek, powodowało szybkie wyleczenie. Co więcej, że mleczko pszczele bardzo poprawiało stan w reumatoidalnym zapaleniu i zesztywniającym zapaleniu stawów kręgosłupa. Zażywany każdego dnia skutecznie zapobiega artretyzmowi i chorobom polegającym na odkładaniu się w stawach kwasu moczowego a także jego związków.